sunnuntai 1. marraskuuta 2009

Tokoiluja

Sunnuntaina 1.11. kokeenomainen treeni uudella kentällä
Ihan samanlainen kuvio kuin viikko sitten, eli treenaukset eivät juurikaan ole tuoneet tulosta :-(
-Seuraaminen huonoa, kontakti putoili
-Liikkestä istu hyvä
-Luoksetulo hyvä, mutta seisomiseen käytin suullista + käsimerkkiä
-Ruutu hyvä (punaiset merkit)
-Hyppynoudossa kiersi takaisintullessa oman esteen!!! Ei se siis ole pelkästään se Hannan este vaan yleisempikin ongelma.
-Metalli ok, mutta tottakai ravasi takaisin
-Tunnarissa hyvä haistelu, mutta pyöritteli
-Kaukot aika katastrofit. Jumitti taas seiso-istussa ja haukkui.

Kaiken kaikiiaan teki kuitenkin ihan iloisesti ja seuraamisen jälkeen keskittyi ihan mukavasti, vaikka virheitä tuli. Nämä virheet on nyt kuitenkin varsin hyvin tiedossa, joten jotenkin ne pitäisi osata korjata. Paljon on siis treenattavaa.


Launataina 31.10 Hannan treenissä Lohikoskella

Treenattin paikkamakuu kahden vieraan koiran kanssa, ruutua ja tunnaria.
- Paikkamakuu hyvä, makasi rauhallisesti, vähän oli heilutellut häntää.
- Ruutuun ei löytänyt ekalla käskyllä. Ruudussa oli siniset merkit ja ei ilmeisesti hahmottanut niitä, kun ei olla varmaan koskaan treenattu sinisillä. Kävin sitten auttamassa ruutuun. Toinen yritys ok, mutta vauhti hidas.
--> erivärisiä merkkejä!
--> muista tehdä aina ruututreenien väliin joku muu liike, ettei opi siihen, että ruutu voidaan tehdä monta kertaa peräkkäin!

- Tunnarissa sama ongelma eli kapulan pyörittely tullessa.
--> kapulanpitotreeniä nyt monella tavalla, esim. kaukoja kapula suussa, jotta keskittyy pitämiseen ja oppii pitämään ja kantamaan rauhassa


Torstaina 29.10, peruskenttä, jolle ehdittiin valoisaan aikaan


- Luoksetuloja ja stoppeja. Luoksetuloissa haukkui monta kertaa jätettäessä, mutta vauhti hyvä. Pysähdykset taas parempia käsimerkillä. Mitäköhän tämän kanssa tekis?
- Ruutuun lähetys. Hyvällä vauhdilla meni taas ja paikka löytyi.
- Tunnarikapulan kantoa ja peruasentoja kapula suussa + muutama kokonainen nouto. Kokonaisessa liikkeessä pöyrittelee tosi helposti, muuten piti jo ihan rauhallisesti.
- Seuraamisen käännöksiä. Oikealle ok, vasemalle huonoja.

Tehtiin pieni lenkki treenien päälle ja tavatiin Unnan sukulaiskoira, kun Beben pentu on muuttanut meidän lähelle. Johan oli söpöläinen.

Keskiviikkona 28.10. Löydettiin uusi ruohopohjainen kenttä, jossa valot!! Jee jee! Toivottavasti valot pysyy päällä vielä pitkään.

- Aluksi ruudun alkuosaa. Unna oli ihan innoissaan ja lähti jo virittelyistä ruutuun. Ihan hyvä näin, sitä olen hakenutkin, että himo päästä ruutuun olisi kova. Vauhti oli tosi hyvä ja ruudussa löysi hyvän paikan. Pari kertaa karkasi muualtakin ruutuun :-)
- Luoksetuloja stopeilla ja ilman. Stoppeja sekä tuplakäskyillä että pelkillä suullisilla että pelkällä käsimerkillä. Käsimerkillä stopit on paremmat, mutta täytyy nyt kuitenkin vahvistaa sitä suullistakin.
- Seuraamisen käännöksiä vasemalle ja oikealle. Vasemmalle käännökset aika huonoja enkä saanut niitä hyviksi ollenkaan. Unna ei käytä kovin tehokkaasti takapäätään. Tähän pitäisi keksi jotakin tehotreeniä. Oikealle käännökset ihan hyvät, Unna oli aika pätevänä.
- Lopuksi vielä siirtelyjä ruudussa. Ilman alustaa ei kuitenkaan osannut hakeutua ihan oikeaan paikaan. Ja paljon piti haukkua. Täytyy ottaa tähän taas seuraavaksi alusta avuksi, jos se vähän muistuttaisi oikeasta paikasta.

Tiistaina 27.10., peruskenttä

- Seuraamisen liikkeellelähtöjä normikävely + juoksu --> oli hyvin mukana
- suoraa seuraamista normi + juoksu --> hyvä kontakti!
- tunnarikapulan pitoa ja kantamista --> hyvin helposti pyöritteli kapulaa --> tätä treenattava nyt paljon
- tarkoitus oli treenata luoksetulon stoppeja, mutta oli liian pimeää. Tehtiin yksi suora luoksetulo, vauhti hyvä
- kaukojen seiso-istu-maa-vaihtoja. Teki hyvin, mutta haukkui. Jumitus seiso-istuun tulee ehkä matkan pidetessä.

Ei kommentteja: