maanantai 5. lokakuuta 2009

GR:n tokoleirillä

Vietettiin viime viikonloppu Punkalaitumella GR:n tokoleirillä. Unnan kanssa osallistuttiin voi/evl-ryhmään, jota koulutti Marko Vuorenmaa. Pepin oli tarkoitus vähän osallistua alo/avo-ryhmään, mutta itse leirielämässä oli sille niin paljon opettelemista (ja Juusolla Eerossa niin paljon hoitamista), että Peppis ei juuri tokokentälle ehtinyt. Peppi oli leirillä aika stressaantunut uudesta ihmeellisestä tilanteesta (niin paljon koiria ja ääniä pienen Peppiinon ympärillä!). Viikonlopun aikana se kuitenkin vähitellen kykeni rauhoittumaan ja kulkemaankin välillä ihan nätisti kontaktissa vaikka ympärillä kulki niin monia mielenkiintoisia koiria... Mutta kyllä Peppiinoa aika paljon väsytti kaikki hulina ja hullunmylly.



Voi/evl-ryhmä oli pieni, joten ehdittiin treenata vaikka mitä. Olin suunnitellut, että keskitytään Unnan kanssa ruutuun ja kaukoihin, koska niissä on ongelmia ollut. Ehdittiin kuitenkin treenata kaikki voittajan liikeet sekä idaria ja osa liikkeistä useampaankin kertaan. Saatiin paljon hyödyllisiä vinkkejä. Lisäksi sunnuntaina tehtiin kokeenomainen treeni, jossa otin koko voittajan läpi. Oli tosi hyvä, että oli "pakko" tehdä kaikki liikkeet putkeen. Marko toimi kokeenomaisen treenin tuomarina, tässä tulokset:

Seuraaminen 9.
Treenattavaa: sivuttaisuunnassa seilaaminen, käännökset (jätättää). Unnan kanssa kannattaa kävellä melko hitaasti, koska pitää hitaassa käynnissä paremmin kontaktia.

Istuminen 9,5.
Treenattavaa: istuminen nopeammaksi, on nyt varma, mutta melko hidas.

Luoksetulo 8.
Tässä annoin molempiin pysäytyksiin kaksoiskäskyn, mutta Marko antoi kannustuskasin :-) Luoksetulo olikin hyvä Unnalta: pysäytykset napakat ja vauhti hyvä. Täytyy nyt vaan treenata enemmän ihan tosissaan vain yhdellä käskyllä.

Ruutu 10.
Tämä oli muuten hyvä, mutta Unna haukkui ruudussa kerran (maahanmenossa). Huolestuttavaa, jos keksii, että ruudussakin on kiva räkyttää... Ruutua on treenattu viime viikot tosi paljon, ilmeisesti treeni tuottaa nyt tulosta. Hannalta ollaan saatu treeneissä hyvät opit ruudun virittelyyn ja nyt vaikuttaa siltä, että Unna on oppinut näkemään ruudun paremmin ja on ylipäätään ymmärtänyt, että sinne pitää mennä ihan vauhdilla.

Hyppynouto 9,5.
Tässä palautus huono, toheloin kapulaa Unnan suusta turhalla kiireellä. Palautuksia on siis treenattava erikseen ja etenkin mun on itse opittava olemaan rauhallisempi.

Metalli 8,5.
Tässä Unna haahuili ja juoksi aluksi kapulasta ohi. Muisti sitten kuitenkin, mitä oli tekenmässä. Luovutus tässäkin huono, mikä oli ohjaajan vika.

Tunnari 6,5.
Tässä alkurutiinit oli huonot, koska en ole oikein tiennyt, missä vaiheessa pitää sanoa valmis. No nyt tiedän, ja alkurutiinit pitää hioa uudelleen kuntoon. Lisäksi Unna ei lähtenyt ekalla käskyllä (kun alku oli niin epäselvä) ja mälväsi kapulaa palautuksessa. Itse haistelu kuitenkin hyvä ja löysi oman varmasti. Tässäkin pitää siis treenata erityisesti palautusta.



Kaukot 6
Ei edennyt hirvästi, mutta haukkui ja jumitti yhdessä vaihdossa (en muista mikä se oli, mutta teki sen vasta kolmannella käskyllä). Haukkuminen on tietenkin aivan hirveä ongelma ja jotenkin se nyt liittyy juuri näihin kaukoihin. Ohjeeksi saatiin treenata kaukoja nyt vähän erilaisissa tilanteissa kuin liikkeenomaisesti, josko sitten haukkuminen vähenisi. Ja lelulla voisi ehkä palkata näitä, kun Unnalla makupalat aina lisää haukkumista (ne on kakistettava ylös kurkusta mahdollisimman monta kertaa :-))


Nyt on siis treenattava erityisesti:
- seuraaminen: kaikki käännökset tiiviimmiksi
- noutojen palautukset rauhallisiksi
- kaukojen haukkumista pois
- luoksetulosta kaksoiskäskyt pois
- ruututreenjä jatkettava, jotta pakka ei hajoa
- virittelyt eri liikkeisiin selvemmiksi ilman koiraan koskemista!
- koko luokka läpi kokeenomaisesti vähintään kerran viikossa

Kokonaisuutena olin kuitenkin Unnaan tosi tyytyväinen, sillä se pani parastaan. Omakin motivaatio vähän lisääntyi, kun huomasin, että onhan tässä vielä jotakin toivoa. Ehkä me sinne kisoihinkin ihan oikeasti päästään vielä tämän vuoden puolella.

Eerokin jaksoi hienosti viettää tokoviikonloppua, vaikka se ei nähnytkään Hiidenhelmen possua... Kaiken kaikkiaan oli tosi mukava viikonloppu, nyt on taas vähän enemmän motivaatiota treenata.

Ei kommentteja: