sunnuntai 6. syyskuuta 2009

Veteliä treenejä

Keskiviikkona käytiin taas Hannan treeneissä. Unna oli edelleen aika vetelänä. Vetelän koiran kanssa on äärimmäisen raskasta treenata. Vetelyys ilmenee sillä tavalla, että joudun pyytämään monta kertaa sivulle ennen liikeen alkua, eikä vetelys oikein viitsisi siirtää takapuoltaan oikeaan kohtaan. Ja kun saa torpattua itsensä oikeaan kohtaan, niin ei viitsisi esim. ollenkaan lähteä ruutuun ekalla käskyllä. Jonkinlaista motivaation puutetta siis.

Tehtiin ensin paikalla istuminen ja makaaminen. Istumisessa Unnalla oli jotakin vaikeuksia takapuolen kanssa, ei kuitenkaan siirtynyt paikaltaan. Makaamisessa sen piti haukkua, kun Juuso ja Eero menivät rantaan (treenattiin Viitaniemessä). Siis näissäkin jo paljon ongelmaa.

Sitten tehtiin luoksetulo, joka yllättävästi oli ihan ok. Käytin tosin sekä käsimerkkiä että suullista käskyä pysäytyksiin ja näinhän ei ilmeisesti kokeessa ole sopivaa tehdä... Vauhtikin oli ihan hyvä, mutta vauhtia ja pysäytyksiä on kuitenkin treenattava paljon erikseen.

Sitten ruutua, johon ei lähtenyt ekalla käskyllä ja johon ei kunnolla löytänytkään ekalla kerralla. Saatiin Hannalta kuitenkin taas hyviä vinkkejä tähän.

Sitten kuuntelutreeniä hypyn ja ruudun kanssa, ei kovin hyvin kuunnellut :-( Näitä pitää Unnan kanssa tehdä paljon, kun se tuntuu aina välillä tietävän paljon paremmin kuin minä, mitä tehdään.

Lopuksi liikeestä istuminen, joka ok, mutta hitaanpuoleinen.

Torstaina tein lppupalkkatreenin, jossa otin seuraamista ja suoran luoksetulon. Seuraaminen aivan poskettoman huonoa, luoksetulo ok.

Tänään treenit hiekkakentällä.

Aluksi ruudun loppuosan seuraamista namileikin avulla, tämä oli kivaa ja vauhti hyvä.

Sitten ruutuun menoa, ekalla taas hortoili jotakin, toka ok, vauhtia voisi olla enemmän. Sitten siirtelyä ruudussa, ok.

Suora luoksetulo, ok.

Pysäytyksiä lentävillä nameilla. Ihan hyvin teki, mutta näiden pitäisi olla vielä paljon nopeammat.

Seuraamista, suoraa pätkää normaalissa käynnissä, juoksussa ja hitaasti. Tämän teki tänään tosi hyvin.

Lopuksi metallinoutoja superpalkalla eli kissanruoalla. Ei superpalkka kuitenkaan lisännyt vauhtia, ei tainnut olla tarpeeksi nälkäinen.

Katsotaan nyt, loppuuko vetelyys juoksujen loppumisen myötä vai onko syytä ryhtyä suurempiin toimenpiteisiin.