torstai 6. marraskuuta 2008

Sama paikka, sama aika

Tämän viikon treeneistä voi huomata ainakin sen, että treenataan viikolla aina samaan aikaan ja samassa paikassa. Ei hyvä. Viikonloppuna täytyy hakeutua muillekin kentille kuin Killerille.

Tässä kootusti treeneistä:

To 6.11. Killerillä ennen lenkkiä

Ensin seuraamista. Huomio vasemmalle käännöksissä. Palkkasin naksulla ja namilla kaikki tarpeeksi tiiviit käännökset. Seuraaminen oli tänään tiivistä ja käännöksetkin suht ok. Treenattiin myös paikalla käännöksiä vasemmalle ja askelsiirtymiä. Nämä ok.

Sitten ruutua. Juuso rakensi ruudun. Ajatuksena oli tehdä ruutua ilman kosketusalustaa ja palkata maassa pysymisestä. Ekalla kerralla Unna juoksi hienosti ruutuun, mutta hakeutui aika lailla ruudun oikeaan reunaan. Oli kuitenkin selvästi rudun sisällä. Jotenkin typerästi ajattelin, että tuosta ei voi palkata, koska Unna ei ollut tarpeeksi keskellä, ja kutsuin sen pois. Seuraavalla lähetyksellä Unna olikin heti epävarma ja päätti noutaa ruutumerkin, kun ei kerta ruutuun meno kelpaa... Eipä sitten auttanut kuin helpottaa ja viedä kosketusalusta ruutuun ja lopuksi käydä vielä näyttämässä oikea kohta.

Mitä tästä siis opin? Sen, että kriteeriä ei saa nostaa liian aikaisin. Ruutu on vielä aika epävarma liike. Jos teen ilman kosketusalustaa, tässä vaiheessa on hyväksyttävä ja palkattava aina, kun Unna on selvästi ruudun sisässä. Alan vaatia tarkkaan keskikohtaan hakeutumista vasta sitten, kun ruutu muuten on Unnalle varmempi liike.

Lopuksi kaukoja, joissa tarkoituksena oli taas palkata jokaisen puhtaan ja haukkumattoman vaihdon jälkeen. Makuulta istumaannousu oli kuitenkin tänään jostain syystä niin vaikeaa, että en päässyt palkkaamaan juuri lainkaan. Nousi koko ajan seisomaan. Tätäkin piti sitten helpottaa aika lailla.

Ke 5.11. Killerillä ennen lenkkiä

Tehtiin ruutua useamman kerran. Palkkasin ensin ruutuun juoksemisesta ja oikean paikan löytämisestä, sitten kerran maahanmenonosta. Sitten tehtiin ruutua kokonaisena liikkenä ja palkkasin seuraamaan tulosta. Muuten kaikki hyvin, mutta jokusen kerran räksytti ruudussa. Ruudussa paikallaan ja hiljaa oloa on siis vahvistettava. Muuten Unna oli innoissaan ja juoksi ruutuun ja ruudusta seuraamaan kunnon vauhdilla.

- Ruutu-harkkojen välillä vähän seuraamista, huomio edelleen tiiviydessä, hyvin teki!
- Yksi luoksetulo, jossa meinasi ennakoida pysähdystä, tuli kuitenkin laukalla, palkkasin pallolla taakse.
- Kiva pieni treeni, aika paljon häiriötä oli (muita koiria treenaamassa), mutta Unna teki innokkaasti ja keskittyi suht mukavasti.

Ti 4.11. Killerillä ennen lenkkiä

- Luoksetulo kaks kertaa pallopalkalla. Eka pysäytyksellä, toka läpijuoksuna. Pysähtyi suhtellisen hyvin.
- Seuraamista pieniä pätkiä. Tiivistä asennosta naksu ja palkka.
- Metallinouto kerran --> hieno.
- Kaukoja, joissa palkka aina puhtaasta HAUKKUMATTOMASTA vaihdosta. Välillä haukkumattomuutta sai odotella pitkäänkin.

Ma 3.11. Ennen iltaruokaa läheisellä nurtsilla


- Seuraamista pieniä suoria pätkiä. Naksu ja palkka heti, kun paikka oli pysynyt tarpeeksi tiiviinä muutaman askelen verran.
- Seuraamisen vasemmalle käännöksiä, pakka tiiviistä käännöksestä. --> Unna teki tosi hyvin!
- Luoksetlo kerran kokonaisena liikkeenä ja kerran läpijuoksuna. Vauhti hyvä, pysähdykset huonoja.

Ei kommentteja: