maanantai 17. marraskuuta 2008

Ruutua, kaukoja ja seuraamista

Viime viikolla treenattiin erityisesti ruutua, seuraamisen oikealle käännöksiä + juoksua sekä kaukoja, joissa teemana se haukkumattomuus. Tavoite uusilla kentillä treenaamisesta ei taaskaan toteutunut, vaan treenattiin joka päivä joko Killerillä tai tuossa AMK:n pihassa. Parempi sekin kai kuin ei mitään. Mutta muissakin paikoissa kyllä pitäisi käydä treenaamassa, jotta Unna tottuisi kaikkeen mahdolliseen.

Ruutu-treenit on sujuneet hyvin. Oon tehnyt nyt joka kerralla niin, että ekalla lähetyksellä ruudussa on kosketusalusta. Sitten olen ottanut sen pois ja lähetellyt Unnaa ruutuun vähän sieltä täältä. Aika hienosti se osaa jo etsiä oikean paikan. Se myös reagoi käsimerkkeihin ja korjaa niiden avulla paikkaansa, mikä on vähän hassua, sillä en ole sille vielä tietoisesti opettanut käsimerkkejä sillä tavalla, että se osaisi siirtyä oikealle ja vasemmalle, mutta jostain se ne on oppinut, koska osaa nyt selvästi siirtyillä ruudussa. Oon siis ilmeisesti käyttänyt niitä kuitenkin, mutta en vaan o itse tajunnut. Tänään ruudun harjoittelu ei sitten ollutkaan enää niin hauskaa, kun Killerillä oli maa jo ihan jäässä ja tosi liukas.

Seuraamisessa ei mitään havaittavaa edistystä ole tapahtunut vaikka sitä onkin treenattu kohtuullisen paljon. En kyllä itse tiedä tarkalleen, miltä se näyttää, kun ei kuitenkaan kovin usein kuvata. Sivuttaisväljyyttä on kuitenkin edelleen ja se tulee esille erityisesti noissa käännöksissä, varsinkin oikealle käännöksissä. Naksun kanssa treenattava tätä edelleen.

Kaukoissa on vähän edistystä. Viime viikolla vaadin kahta haukkumatonta puhdasta vaihtoa. Jopa kolmekin menee jo lähes varmasti :-) Hih hei. Tämä on pitkä ja kivinen tie... Tekniikka alkaa onneksi olla jo aikas lailla kunnossa, mutta siitä ei tietenkään ole paljon iloa, jos koira koko ajan räkyttää. Kaukoja pitää nyt muistaa ottaa loppupalkkatreeneissä myös. Tuo haukkuminen on kyllä surkea ongelma :-( Luulen, että takapalkka ei ole Unnalle paras mahdollinen palkkaustapa kaukoihin. Se kiihdyttää sitä liikaa. Jos seuraava koira on yhtä ahne ja kiihkeä ruoan perään, pitää muistaa opettaa nämä eri tavalla.

Luoksetulon pysäytyksiä on myös harjoiteltu erikseen, kun tuossa AMK:n pihassa on sopiva lipputanko kierrettäväksi. Unna on sitä aika tohinoissaan aina kiertämässä ja saa sitten seisahdella ja mennä maahan välillä. Hyvin on toiminut.

Tällä viikolla keskitytään kaukoihin (kolme vaihtoa), ruutuun (pysyminen + loppuosa), liikkeestä istumiseen ja seuraamisessa siihen paikan tiiviyteen edelleen. Ilmoittauduin juuri Salmen järjestämiin koetreeneihin tammikuulle, joten siihen mennessä on nyt saatava voittajaluokka jonkinlaiseen kuntoon!

Ei kommentteja: