torstai 3. heinäkuuta 2008

3.7. Agilityä helteessä

Tänään taas oman ryhmämme agilitytreenit. Tehtiin mukavaa ympyränmuotoista radanpätkää, jossa ideana oli harjoitella koiran kuljettamista ja ehkä vähän myös sitä, että koira saataisiin irtoamaan esteille ilman että ohjaajan täytyy juosta koko ajan mukana vierellä. Radalla on molemmissa päissä U:n muotoinen putki, joiden välissä toisella puolella okseri, rengas ja aita ja toisella puolella aita, pituus, aita.

Ekalla harjoituskerralla Unnan kuljettaminen sujui hyvin. Itse olin tosin liian hidas, johtuneeko alati kasvavasta mahasta vai mistä... :-) Nopeamman ohjaajan kanssa Unna olisi varmasti mennyt vielä vauhdikkaammin. Erityisen iloinen olin siitä, että Unna suoritti renkaan ihan oikein myös keskellä rataa. Kerran Unna taas karkasi radan reunalla seisovan Juuson luo. Ehkä ei olisi karannut, jos mä olisin ollut nopeampi.

Toisella harjoituskierroksella tehtiin rataa toiseen suuntaan. Tämä ei mennyt ihan niin hyvin, Unna oli selvästi jo vähän väsynyt (oli melkoinen helle). Unna oli paljon enemmän kiinni mun kädessä eikä irronnut esteille yhtä hyvin kuin ekalla kerralla.

Harjoiteltiin myös keinua superpalkan avulla. Laitoin toiseen päähän kissanruokaa, jonka Unna sai keinun suorittamisesta palkaksi. Kyllä superpalkka toi selvästi lisää rohkeutta.

Tunnarin tehotreenaus on myös jatkunut. Päivittäin on tehty muutama toisto ja nyt kahden häiriökapun avulla. Jee :-) Aina tähän mennessä Unna on tuonut oman. Ehkä se jotakin alkaa jo pikku hiljaa oivaltaa.

Ei kommentteja: