tiistai 1. heinäkuuta 2008

1.7. Karkaileva agilitykoira sekä tunnollisia tunnareita

Treenattiin tänään agilityä hobby-ryhmässä. Rata oli meille jälleen hyvinkin haastava, ja Unna suoritteli esteitä aika lailla haluamassaan järjestyksessä :-). Suosikeiksi nousivat tällä kertaa A-este ja pussi, joita oli mukava suorittaa aina, kun ohjaajalta katosi ote (mitä tapahtui usein...).



Alun renkaalta ekalle hypylle vienti oli meille lähes mahdoton, koska Unnan mielestä renkaalta oli päästävä A-esteelle hinnalla millä hyvänsä. Unna meni sinne, vaikka koulutusohjaaja seisoi A:n edessä. Unnan mielestä oli ihan ok juosta koulutusohjaajan jalkojen alta :-)

Aloitettiin siis alkukankeuksien jälkeen rata tokalta esteeltä ja rata suijuikin meni pöydälle asti ihan ok. Pöydällekin Unna suostui hyppäämään, vaikka ei ole nähnyt pöytää pitkään aikaa. Hypyn ja pussin yhdistelmä ok, mutta pussin jälkeen Unna oli pakko pysäyttää, jotta ehdin saada sen haltuun ennen hyppyä (este 9). Siitä Unna olisi nimittäin takuuvarmasti lähtenyt litomaan omille teilleen. Ysi- ja kymppi-esteiden suorittamiseen liittyi kieputusta kymppi-esteen siivekkeen ympäri (en tiedä ohjauskuvioiden nimiä...) Tämä meni ihan ok, kun teimme rauhallisesti vain näihin kahteen esteeseen keskittyen.

Kieputusta (ilmeisesti sylikäännös tai joku muu vastaava) tehtiin myös aidalta 13 aidalle 14. Aidan 14 jälkeen koira piti ohjata aidan 15 taakse ja siitä sitten valssilla A:lle. Tämä 13, 14 ja 15 -kieputus oli oikein mukava ja onnistui hyvin, kun tehtiin rauhallisesti ja erikseen. Tällaista pitää harjoitella nyt myös itsenäisesti. Vielä meillä on kuitenkin hyvin hyvin hyvin pitkä matka siihen, että tämän sortin kieputukset onnistuisivat osana rataa ilman että pysähdytään miettimään välillä.

A:n loppukontakti oli tänään ok ja pujottelu edelleen yhtä hyppiväistä kuin viime viikollakin.

Agilityn lisäksi on viime päivinä tietenkin tokoiltu. Tehotreenin alla on ollut tunnari, jota ollaan harjoiteltu aina silloin, kun Unna on jo aika väsynyt muusta treenistä. Eilen parin tunnin metsälenkin jälkeen ja tänään agilitytreenien ja treenien jälkeisen uimareissun jälkeen. Molemmilla kerroilla ollaan tehty muutama toisto niin, että mukana on yksi häiriökapula. Unna on aina tuonut oman ja toiminut oikein rauhallisesti. Ei ole yhtään yrittänyt mälvätä kapulaa palautuksessa. Alan jo olla vähän toiveikas tunnarin suhteen.

Ei kommentteja: